شیر های دو دیسک نوع دیگری از شیرالات هستند که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. این شیر ها همانطور که از نامشان پیدا است دارای دو دیسک می باشند که به موجب ان سیال و جریان درون شیر از یک سمت وارد شده و از سمتی دیگر خارج می شود. این شیر ها در دسته بندی شیرهای خودکار قرار دارند. جنس آن ها از فولاد ضد زنگ می باشد و بسیار مقاوم و مستحکم هستند و این امکان را به مصرف کنندگان می دهند تا بتوانند در هر شرایط محیطی از آن استفاده کنند. شیر های دو دیسک خود انواع مختلفی دارند که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.
کارکرد شیر دیسکی
کارکرد این شیر به صورت اتوماتیک می باشد و سیالات را از یک سمت انتقال می دهد. این شیر ها با توجه به نحوه اتصال دیسک به بدنه و نوع دیسک با یکدیگر تفاوت دارند. دیسک های این شیر ها با بازوهایی به حرکت در می اید، این بازوها دیسک ها را تنها در یک جهت جا به جا می کند در نتیجه اگر سیال در جهت بازوها باشد نیروی حاصل از ان سبب جا به جایی دیسک و در نهایت برقراری جریان می شود و در غیر این صورت به خاطر عدم جا به جایی دیسک مسیر سیال مسدود باقی می ماند.
مزیت استفاده از شیرهای دو دیسکی
استفاده از شیرهای دو دیسکی باعت کم شدن فشار سیال می شوند و همین امر نیز سبب می شود تا اشفتگی در سیال ایجاد نشود. به همین خاطر است که استفاده از این شیرها در صنعت بسیار رایج می باشد. این شیر را می توانید به دو حالت عمودی و افقی نصب نمایید. هزینه تعمیر این شیر ها بسیار کم است و ناگفته نماند که نگهداری و تعمیر ان ها نیز بسیار ساده و راحت می باشد.
انواع شیر دو دیسک
شیر دو دیسک یا همان شیرهای خودکار دو دیسک با توجه به کارکرد و طراحی ان ها انواع مختلفی دارند. هر یک از انواع این شیر ها ویژگی های منحصر به فردی دارند که باعث می شود تا در مصارف گوناگونی از ان ها استفاده شود. انواع این شیر آلات عبارتند از:
شیر دو دیسک یک طرفه
یکی از انواع شیرهای دو دیسکی می باشد که در قسمت مسیر جریان بعد از پمپ نصب می شود. بعد از قرار گیری این شیر در بخش مشخس شده زمانی که جریان در حالت برقراری قرار دارد فشار حاصل از جریان در فنر پشتی دریچه را فشرده می کند و به تبع آن دریچه باز شده و جریان برقرار می شود و برقرار نیز می ماند.
شیر یک طرفه دیسکی دو تکه
این شیر ها دارای دیسک های دو تکه هستند. دیسک های دو تکه همان دیسک های معمولی هستند که از وسط به دو تکه تقسیم شده اند و در صورت عبور سیالات و برقراری جریان به وسیله یک لولا از یکدیگر جدا می شوند و در غیر این صورت با چسبیدن به یکدیگر مانع از برقراری جریان می شوند.
تولید محتوا و سئو توسط کانون تبلیغاتی فرمو