مقاله

شیر سوزنی

  •  

    شیر سوزنی از دسته ابزار آلاتی هستند که از آن ها به منظور کنترل سیال عبوری مورد استفاده قرار می گیرد. از این نوع شیر ها می توان در تمام خطوط لوله کشی و تاسیسات ساختمانی به کار گرفت. مدل های مختلفی از این نوع شیر ها در بازار وجود دارد که قصد داریم در این مقاله بیشتر در مورد آن ها و کاربرد و نحوه عملکرد صحبت کنیم پس تا پایان این پست با ما همراه باشید:

    شیر سوزنی چیست؟

    شیر سوزنی که به آن نیز شیر نیدل والوو نیز گفته می شود دسته ای از شیر های صنعتی هستند که طی آن یک قطعه سوزنی شکل با کمک رزوه های طراحی شده بر روی آن حرکت می کند تا از این طریق سیال عبوری را کنترل نماید. معمولا این شیر ها در مسیر هایی که کار کنترل دبی سیالات را انجام می دهند نصب می شوند. شیر سوزنی از نظر ظاهری به شکل مخروط کامل و یا ناقص می باشد و همانند شیر آلات گلوب یا دیسکی از شکلی مسدود کننده برخوردار هستند. و به دلیل پلانگر سوزنی شکلی که دارند دارای پورت های کوچکی اند تا از این طریق فلوی سیال را به طور دقیق تنظیم و کنترل نمایند.

    شیر های سوزنی همان طور که گفته شد همانند شیر های دیسکی هستند اما به جای دیسک دارای یک قسمتی مخروطی شکل بلند همانند یک سوزن است که در انتهای میله شیر قرار گرفته است و سبب می شود که سطح نشستن در این شیر در مقایسه با شیر دیسکی کمتر باشد. معمولا از این شیر کمتر به عنوان یک قطعه جدا استفاده می کنند بلکه بیشتر به عنوان قطعه هایی در درون یک مجموعه به کار گرفته می شوند. از آنجایی که این نوع از شیر ها در برابر تلاطم و یا جریان های ناگهانی به شدت آسیب پذیر هستند از این رو بایستی تلاطم جریان را قبل از رسیدن به این نوع از شیر ها کنترل نمود.

    کاربرد شیر سوزنی

    کاربرد شیر سوزنی در کنترل دقیق دبی سیالات و یا نرخ جریان گاز های تمیز می باشد. همان طور که گفته شد این نوع از شیر ها در برابر فشار های ناگهانی بسیار حساس هستند از این رو تنظیمات آن ها برای نرخ جریان تدریجی و ملایم در نظر گرفته شده است. بنابراین برای نرخ جریان نسبتا پایین مناسب هستند و قادر اند که افت فشار زیادی از ورودی تا خروجی شیر ایجاد کنند. شیر های سوزنی در جاهایی که میزان چسبندگی سیالات بالا می باشد اصلا مناسب نیستند اما اگر نیاز به ترکیب نمودن دو نوع سیال باشد انتخاب آن می تواند گزینه ای ایده آل باشد.

    بدین ترتیب مهمترین کاربرد این نوع از شیر آلات، کنترل فشار پمپ ها می باشد. همچنین از شیر آلات سوزنی به عنوان قسمتی از اجزای سیستم کنترل احتراق به کار گرفته می شود تا از بروز صدمات ناشی از فشار ناگهانی در خطوط و صدمه دیدن گیج ها جلوگیری به عمل آید.

    انواع شیر سوزنی

    شیر های سوزنی را معمولا بر اساس تغییرات نسبت به مقدار افت فشار شیر و همچنین با توجه به جلوگیری از پدیده خلاء زدایی به انواع زیر تقسیم می کنند:

    1- شیر های نرمال (معمولی): از این نوع شیر های سوزنی در خطوط جریان، برای کنترل و شکستن فشار جریان به کار گرفته می شود. و به بیانی دیگر، نقش قطع و وصل نمودن تنظیم در مواقعی که اختلاف فشار زیاد بوده ولی فشار پایین دست به اندازه کافی باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

    2- شیر های رینگ پره ای: این نوع از شیر آلات همانند نوع اول برای کنترل و تنظیم جریان فشار پایین تر به کار گرفته می شود با این تفاوت که جریان فشار در مقایسه با نوع معمولی برای کاهش فشار بیشتر است بنابراین میزان فشار بیشتری را می تواند تحمل کند.

    3- شیر های شیار دار: این شیر برای زمانی که اختلاف فشار زیاد و فشار پایین دست کم باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

    4- شیر هایی با سبد مشبک: از این شیر ها نیز برای کاهش فشار زیاد و یا تخلیه به اتمسفر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

    نحوه عملکرد شیر سوزنی

    این نوع از شیر ها دارای یک اوریفیس کوچک همراه با یک سیت مخروطی و یک پلانجر سوزنی شکل در انتهای رزوه می باشد. زمانی که رزوه پیچانده می شود پلانجر به عقب کشانده می شود تا از این طریق جریان بین پلانجر و سیت را امکان پذیر نماید و این امر سبب تنظیم دقیق جریان سیالات می گردد.

    فروش شیر سوزنی

    خریداران عزیز می توانند این نوع از شیر آلات را از شرکت تجهیز صنعت پاسارگاد تهیه کنند. این شرکت با داشتن چندین سال سابقه به عنوان یک تولید کننده، وارد کننده و عمده فروش در زمینه ملزومات اتصالات، شیر آلات، لوله ها و … توانسته عملکردی موفق در میان صد ها شرکت داخلی از خود نشان دهد. و از آنجایی که این شرکت، مشتری مداری را در راس کار خود قرار داده و تمام محصولات خود را با قیمتی مناسب و کیفیتی بالا به دست مشتری می رساند بنابراین خرید از این مجموعه می تواند با مزایای اقتصادی فراوانی همراه باشد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    2 دیدگاه در “شیر سوزنی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *